Skip to main content.


den 15 november 2008


  Irakkriget är över

Michael Yon, en oberoende reporter som varit inbäddad med amerikansk och brittisk trupp i Irak, meddelar att Irakkriget i praktiken är över. Så skriver han i en analys från den 10:e november:

The Iraq war is over. Barring the unforeseen, the darkest days are behind, though we are still losing soldiers to low-level fighting with enemies that are true ”dead-enders.”

Och i en telefonrapport till en av de mest kända bloggarna i USA, juristen Glenn Reynolds på Instapundit, meddelar Yon från Bagdad: Kriget är över och vi vann! Han fortsätter:

”There’s nothing going on. I’m with the 10th Mountain Division, and about half of the guys I’m with haven’t fired their weapons on this tour and they’ve been here eight months. And the place we’re at, South Baghdad, used to be one of the worst places in Iraq. And now there’s nothing going on. I’ve been walking my feet off and haven’t seen anything. I’ve been asking Iraqis, ’do you think the violence will kick up again,’ but even the Iraqi journalists are sounding optimistic now and they’re usually dour.” There’s a little bit of violence here and there, but nothing that’s a threat to the general situation. Plus, not only the Iraqi Army, but even the National Police are well thought of by the populace. Training from U.S. toops has paid off, he says, in building a rapport.

Det är verkligen goda nyheter! Den amerikanska truppförstärkningen liksom den förändrade taktiken som infördes av befälhavaren David Petraeus har gett fantastiska resultat. Tacka Bush och McCain för att detta blev verklighet!

Andra bloggar om: , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.2 kommentarer till “Irakkriget är över”

  1. Michael Häggqvist säger:

    Att glädjas över människors frihet är naturligtvis bra, men som kristen tycker jag att man ska skämmas om man anser att taktiken gett ”fantastiska resultat” då så många människor dött. Vi måste konstatera att invasionen var nödvändig, men resultatet i antalet döda (både irakier och amerikaner) är sorgligt som i alla krig. Ingen som deltagit lämnar detta krig med glädje i hjärtat, gör man det kan man inte vara människa.

    den 16 november 2008 kl 0:27
  2. Martin Nordling säger:

    Det enda tråkiga som nästan ingen rapporterar är att de infödda kristna förföljs i Irak. Jag har inte hört något om att denna förföljelse skulle ha avtagit.

    den 21 november 2008 kl 18:35

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>