Skip to main content.


den 17 september 2008


  Obama jämförs med Jesus, Palin med Pilatus

Kongressledamoten Steve Cohen jämför i ett tal Barack Obama med Jesus och Sarah Palin med Pontius Pilatus. Här kommer det:

Sådan är tonen i USA. Så här är den i Sverige:

Obamas syfte är att leda själva det politiska samtalet tillbaka till dess substans, att bryta den cyniska intressepolitiken, att återinföra det kloka handlandet, baserat på en föreställning om rättvisa… Kring denna enastående person finns några av de mest erfarna och välrustade människor som världen kan frambringa i dag… Mot dem står i dag en kandidat och ett parti utan egentlig agenda, som demoraliserat och skandaliserat sin nation, och som skuldsatt sitt folk för generationer framåt genom sitt missriktade äventyr i Irak. Dess syfte är att hålla sig kvar vid makten. Dess strategi ligger i öppen dager: att med alla medel smutskasta och förödmjuka Obama så till den grad att känslan ska växa att något konstigt är det ändå med denne man.

Detta skriver DN:s Hans Ruin idag. Detta trots de senaste veckornas makalösa smutskastning av Sarah Palin. Och detta trots att Obama från många håll kritiserats för sin högtflygande retorik som aldrig riktigt bottnar i konkret handling. Och detta trots att John McCain mer än någon annan har gått emot sitt eget parti, något som även gäller Palin. Och detta trots att Obama utmärkt sig endast genom att vara en god talare (när han får ha sin teleprompter). Trots allt detta har Hans Ruin enbart hyllningar för den ”enastående person” som Obama är. Vad grundar han det på egentligen? Folk verkar vara som trollbundna av denne Obama, ja blint förälskade. Min gissning om varför: Han är ny, han är ung, han är svart, han är välutbildad. Och han är inte George W Bush. Det räcker och blir över för de flesta på vänsterkanten.

Andra bloggar om: , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89