Skip to main content.


den 14 februari 2013


  Om nödvändiga och otillräckliga chocker

I dagens Dagen läser vi om Sofia Camnerin som är biträdande kyrkoledare i Gemensam Framtid. Hon tycker att kyrkorna borde vara bättre på att samtala om livets helighet. Och hon tycker det var chockerande att barnmorskans första fråga till henne var om hon tänkte behålla barnet. Samtidigt vill hon inte att samfundet stödjer Ja till Livet. Hon efterlyser istället en rörelse som tar parti för människovärdet i vidare mening så att även globala rättvisefrågor inkluderas. Hon säger:

Exploateringen handlar om allt liv, även om de barn som föds och till exempel säljs som slavar. Det är lika förfärligt som att vi har så hög abortstatistik i Sverige.

Hennes inställning är lika typisk som den är inkonsekvent. Å ena sidan chockeras hon över den svenska vårdens institutionaliserade förakt för fostret, å den andra räcker det att samtala om livets helighet för att bemöta detta. Och hon vill inte att samfundet stödjer Ja till Livet för att de inte även engagerar sig mot människohandel. Men även om de inte, enligt Camnerin, gör tillräckligt mycket vore det ju i sin ordning att stödja dem om det som de gör är gott och nödvändigt.

Jag kan bara konstatera att hon inte verkar ha chockerats tillräckligt. Hon kanske borde se några bilder?

Andreas Sundström kommenterar samma artikel: Man kan inte både äta kakan och ha den kvar (och abortfrågan är inget undantag).

Läs även vad andra skriver om , , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.2 kommentarer till “Om nödvändiga och otillräckliga chocker”

 1. Jan Svennson säger:

  Det märliga med de bilder som finns på sidan du hänvisar till: var finns bilderna på aborterade 2-veckors foster?

  Svaret är att det finns inte pga att de ser inte mänskilga ut då… Då ser det verkligen ut som en cellklump. Dvs då motverkar bilderna antiabortrörelsens agenda…

  den 15 februari 2013 kl 13:29
 2. pelle säger:

  Bilderna finns där för att de tydligt visar på fostrets mänsklighet långt innan gränsen för abort går Sverige. Under de första veckorna krävs medicinsk expertis för att med ögonen se fostrets mänsklighet. Så under den första tiden får vi inom prolife-rörelsen förlita oss till goda verbala argument. De går inte av för hackor de heller.

  den 16 februari 2013 kl 23:18

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/comment-template.php(1478): require() #1 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/e/7/...') #3 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/e/7/...') #4 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/index.php(17): require('/customers/e/7/...') #5 {main} thrown in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89