Skip to main content.


den 28 december 2010


  Vänstern gillar att omfördela andras pengar

Ann Coulter är en av mina favoriter ”over there”. Och idag fick jag tillskickat mig hennes senaste artikel. Den handlar om en nyligen gjort undersökning som visar att konservativa (det vill säga de som önskar en begränsad statsmakt samt ofta är evangelikalt kristna) ger mycket mer av sina egna resurser (oftast pengar men även blod) än de liberala (här de som önskar en allt större välfärdsstat som omfördelar samhällets resurser). Detta trots att liberalerna anser sig själva stå på de svagas sida. Hon skriver:

Syracuse University professor Arthur Brooks’ study of charitable giving in America found that conservatives give 30 percent more to charity than liberals do, despite the fact that liberals have higher incomes than conservatives… Religious conservatives, the largest group at about 20 percent of the population, gave the most to charity — $2,367 per year, compared with $1,347 for the country at large.

Och:

What the Bible says about giving to the poor is: ”Each of you should give what you have decided in your heart to give, not reluctantly or under compulsion, for God loves a cheerful giver.” (2 Corinthians (9:7)

Being forced to pay taxes under penalty of prison is not voluntary and rarely done cheerfully. Nor do our taxes go to ”the poor.” They mostly go to government employees who make more money than you do.

The reason liberals love the government redistributing money is that it allows them to skip the part of charity that involves peeling the starfish off their wallets and forking over their own money. This, as we know from study after study, they cannot bear to do. (Unless they are guaranteed press conferences where they can brag about their generosity.)

Me like.

Andra skriver om: , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.5 kommentarer till “Vänstern gillar att omfördela andras pengar”

 1. anton Sleipner säger:

  Att som kristen ha Coulter som favorit är för mig mycket obegripligt…

  Detta är kvinnan som tycker att tvångskonvertering är o.k.
  (Hon tyckte att USA skulle invadera muslimska länder, döda deras ledare och tvångskonvertera befolkningen till kristen tro).

  Detta är kvinnan som tycker att judar är ”misslyckade” kristna…

  Osv, osv….

  Otroligt lågt som kristen att ha henne som favorit! Hon räknas bland konservativa i USA lite som deras version av Michael Moore… och då förstår du hur lågt hon står i sina kommentarer….

  Själv är jag konservativ kristen och tycker Ann C är pinsam i en hel del saker som hon skriver. Man kan, om man kallar sig kristen, välja bra och dåliga sätt att skriva saker på…

  den 2 januari 2011 kl 21:52
 2. pelle säger:

  Jag kan behöva revidera min uppfattning om Coulter som min favorit. Mycket av det jag läst av henne har varit provocerande, men samtidigt träffsäkert. De citat du refererar till har jag själv inte läst i sitt sammanhang. Och jag vet inte vad ”osv osv” refererar till. Har det verkligen kommit så mycket dåligt från Ann Coulter? I artikeln ovan tycker jag hur som helst att hon träffar helt rätt.

  den 2 januari 2011 kl 23:17
 3. Stefan säger:

  Anton. Det är i såna här lägen det är bra med källhänvisningar. Framförallt är jag nyfiken på om det är saker som hon själv har sagt eller om det är saker som hennes motståndare har sagt att hon sagt.

  den 3 januari 2011 kl 12:57
 4. anton Sleipner säger:

  Källor:

  Citat 1: ”We should invade their countries, kill their leaders and convert them to Christianity.”

  Hennes egen kollum i National review:

  http://old.nationalreview.com/coulter/coulter.shtml

  Citat 2:

  Om judar som borde bli lyckade, dvs perfekta och bli kristna:

  ”On October 8, 2007, Coulter ignited yet more controversy when she was quoted as saying that Jews should be ”perfected” into Christians. She was talking about Republicans with Donny Deutsch, a Jewish CNBC talk-show host, and implied that she considered Christianity a virtue. Deutsch asked her, ”It would be better if we were all Christian?”, to which Coulter replied ”Yes”. Deutsch asked her, ”We should all be Christian?”, and got the same response, with an invitation to come to church. Later on, Coulter said, ”we just want Jews to be perfected, as they say”, saying that this was what Christianity was, and she compared the ’New Testament to Federal Express. Further, Coulter said that Christians considered themselves to be perfected Jews. Deutsch implied that this was an anti-Semitic remark, but Coulter said she didn’t consider it to be a hateful comment”

  http://www.youtube.com/watch?v=2wnPHFSdrME

  Hon verkar vara emot kvinnlig rösträtt:

  October 2007 interview with the New York Observer, Coulter said:[61]

  “ If we took away women’s right to vote, we’d never have to worry about another Democrat president. It’s kind of a pipe dream, it’s a personal fantasy of mine, but I don’t think it’s going to happen. And it is a good way of making the point that women are voting so stupidly, at least single women.”

  Inte bra att kvinnor röstar…

  ”An appalling magic”. The Guardian, May 17, 2003. Retrieved on July 10, 2006.

  ””It would be a much better country if women did not vote. That is simply a fact. In fact, in every presidential election since 1950””except Goldwater in ’64””the Republican would have won, if only the men had voted.””

  Tycker det är helt o.k att antyda att en presidentkanidat är en ”Faggot”…

  ”I was going to have a few comments on the other Democratic presidential candidate, John Edwards, but it turns out that you have to go into rehab if you use the word ’faggot,’ so I’m – so, kind of at an impasse, can’t really talk about Edwards, so I think I’ll just conclude here and take your questions.”

  ABC News. March 5, 2007. Retrieved on December 24, 2008.

  Önskar livet ur en del….

  ” ”But about the same time, you know, Bill Maher was not joking and saying he wished Dick Cheney had been killed in a terrorist attack — so I’ve learned my lesson: If I’m going to say anything about John Edwards in the future, I’ll just wish he had been killed in a terrorist assassination plot”

  June 25, 2007 appearance on Good Morning America,

  Osv, osv…. = en hel del märkliga uttalanden…..

  Jag och många konservativa med mig tycker att hon är ”vårat” svar på Michael moore… dvs låg nivå.

  Man kan vara lustig, driva med och skratta åt sina motståndare MEN kallar man sig kristen så har man lite andra krav på sig än Michael Moore tycker iaf jag….

  I övrigt en bra blogg det här!

  den 3 januari 2011 kl 20:15
 5. pelle säger:

  Ja, nu har du täckt upp för ”osv osv” i din första kommentar. Bra! Av dessa citat är det nog de om Edwards som jag tycker är riktigt låga. De övriga har jag svårt att uppröras över, kanske för att jag tror gott om henne och ger henne ”the benefit of the doubt”.

  Om vi tar det första citatet kommer det alltså från en artikel skriven dagen efter 11/9. Känslorna är starka en sådan dag. Och hennes poäng i artikeln är att det inte är dags för långa analyser om vilka som låg bakom. Hon vill slå på alla dem som log och gladdes över de 3000 som dog den dagen. Jag kan förstå känslan. Jag tvivlar på att hon verkligen tror på att det går att tvångskonvertera människor.

  Det om judarna är inte alls märkligt. Hennes kommentar är inte anti-semitisk. Självklart önskar jag att alla, inklusive judarna, skulle ta till sig sanningen om Jesus Kristus. Sedan brukar vi kalla de judar som gör det för messiastroende. Kanske borde vi kalla dem judekristna. Och att komma till insikt om den fulla sanningen om Gud kan beskrivas som att man blir ”perfected”.

  Om kvinnlig rösträtt är det fantasier som hon beskriver. Och hon har rätt i att utan kvinnliga röster skulle USA vara betydligt mer konservativt. Kvinnor, i högre utsträckning än män, önskar en välfärdsstat som tar hand om sina medborgare. Som en mamma tar hand om sina barn.

  Visst är alla dessa ”märkliga” uttalanden. Men i USA är politiker mer frispråkiga än här i Sverige där pk-normen råder starkt. För min del väljer jag att läsa och citera de alster där jag helhjärtat kan instämma i det hon skriver.

  den 3 januari 2011 kl 23:18

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89