Skip to main content.


den 3 oktober 2010


  Förra veckans hjälte

… är inte denna arbetslösa brittiska kvinna:

Nej, hjälten är den arbetsförmedlare som sa att hon antagligen skulle ha större chanser att få ett jobb om hon trädde en påse över huvudet eller ställde sig bakom en vägg. Första intrycket är viktigt, var budskapet. Hennes reaktion är typisk:

He talked to me as though I was just going through a phase in my life, but this is my lifestyle choice, and this is who I am.

Inget om att hon förstår varför ingen vill anställa en person med flera nitar i ansiktet och tatueringar överallt. Nej, detta är den hon är. Och då får väl resten av världen anpassa sig då. Till detta kommer också en rejäl dos ”tyck synd om mig”. Så arbetsförmedlarens budskap kunde också ha varit: ”väx upp!”.

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.6 kommentarer till “Förra veckans hjälte”

 1. Peo säger:

  Men skärp dig Pelle, så där får du väl ändå inte tycka! Alla måste ju ha rätt att få vara de de är utan att behöva ta ansvar för sina val!

  den 3 oktober 2010 kl 23:32
 2. Henrik Ampersand säger:

  Håller med! Varför ska ens stil, tro eller politiska uppfattning
  stå i vägen för ens försörjning? Självfallet skulle kvinnan upplysas om detta!

  Likadant är det för de religiösa som inte vill utföra abort (om de jobbar inom sjukvården) de ska naturligtvis avskedas! Vill man inte utföra de arbetsuppgifter som kommer med yrket kan de välja ett annat yrke!

  Likadant med de som har vigselrätt, vill de inte viga homosexuella så kan de avsäga sig vigselrätten!

  För visst är det så att ditt resonemang ska gälla i alla avseenden eller?

  Eller är det så att just din tro och dina åsikter och ”stil” ska undantas?

  den 4 oktober 2010 kl 2:24
 3. Dan säger:

  Hon kanske kan få jobb i en tatuerar studio 🙂

  den 4 oktober 2010 kl 4:19
 4. pelle säger:

  Återigen, Henrik, varifrån får du din luft? Har jag sagt något om att min ”tro” och mina ”åsikter” ska särbehandlas? Svaret är nej. Men låt oss ta de exempel du tar upp. Jag har skrivit om att åberopa samvetsskäl mot att deltaga vid aborter här. Mitt resonemang är precis det du har, alltså ingen särbehandling av kristna. Däremot menar jag en kompetent grupp kristna sjuksköterskor skulle kunna få generell dispens från att deltaga vid aborter eftersom det inte skulle påverka verksamheten i någon större utsträckning. Abortfrågan är också sådan att vi skulle kunna komma överens om att den är etiskt kontroversiell.

  När det gäller vigselrätten menar jag att kyrkorna borde fråntas vigselrätten och att vi fick en helt civil vigselordning. Vilka sedan kyrkorna väljer att välsigna borde vara deras ensak. Men nu finns det tydligen ett statligt intresse av att ha kyrkan kvar som vigselförrättare. Och då är det också rimligt att de lyssnar in kyrkorna för att se vad som är möjligt att kräva av dem. Skulle staten tvinga alla vigselförrättare att mot sin vilja viga homosexuella skulle flertalet kyrkor avsäga sig sin vigselrätt bums.

  Så ta ett djupt andetag och reflektera lite över vad jag skriver innan du reagerar nästa gång.

  den 4 oktober 2010 kl 9:12
 5. Peo säger:

  Henrik, mitt inlägg var ironiskt…
  Det kan kanske vara svårt att se i skrift.

  den 4 oktober 2010 kl 14:55
 6. Anna säger:

  Riktigt kul!

  den 6 oktober 2010 kl 21:15

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89