Skip to main content.


den 22 juni 2010


  Facebook och våra själar

Hos First Things kan vi läsa om hur Facebook har gjort att många kristna har fått problem med den känslomässiga anspråkslöshet som vi är kallade till. Ashley E. Samelson skriver:

Emotional immodesty on Facebook looks like a forlorn woman posting, “I feel invisible to men,” a thought one might share with one’s closest friends, or maybe a psychiatrist. It amounts to little more than emotional prostitution that turns Facebook into a sentimental red-light district. Facebook’s emotional immodesty has a spiritual dimension too. It reads the way people might tweet about their inner prayer life, updating their status with their deepest spiritual insights. Its tone is holier-than-thou and uncomfortably personal. In fact, it’s downright pharisaical: a platform to be excessively public about spirituality and the inner life. Take this recent Facebook posting, for example:

“I love that I can talk to @[Twitter name] about anything, but I love it more when we spend hours over coffee talking about God’s love for us and how we can grow in displaying that through our marriage and to our son.” The instinct to display happiness and God’s love to the world is a good one. However, announcing it in a sentimental display is only showy and embarrassing.

Läs hela artikeln!

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>