Skip to main content.


den 23 oktober 2009


  Utträde

Nu har jag lämnat svenska skökan.

Ni förstår säkert varför.

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.10 kommentarer till “Utträde”

 1. Simon Wämmerfors säger:

  Trist!

  Vad SvK inte behöver nu är modlösa kristna…

  den 23 oktober 2009 kl 11:29
 2. Markus Wallgren säger:

  Har på pastorsexpeditionen idag emottagit utträden också… Och försökt att tala om saken. Men man vill visa sitt avståndstagande.

  den 23 oktober 2009 kl 13:25
 3. Zoltan säger:

  Vi lever i en tragisk tid.

  Hoppas du snabbt hittar ett nytt hem.

  Alla våra böner behövs för de trogna som ännu är kvar. Hoppas de orkar sätta ny kurs, ut ur mörkret, tillbaka till Ljuset.

  den 23 oktober 2009 kl 14:51
 4. Johan säger:

  Har varit kyrkolös sedan jag sade tack, men nej tack, till K.G. B.. förlåt… K.G. Hammar.

  jag tycker det är bra att nu när man börjat fundera över att återvända till någon kyrkan så visar de tydligt vilken väg man inte skall återvända på. SvK kommer slitas itu.

  den 23 oktober 2009 kl 20:27
 5. Johan S. säger:

  En förlust för sv(k). Men när sv(k) inte längre vittnar för, utan snarare mot Kristus så finns det inget alternativ.

  den 23 oktober 2009 kl 20:37
 6. Peter säger:

  Jag förstår dig. Själv gick jag ur när SvK inte skulle högtidlighålla minnet av förintelsen. Då fick jag väldigt nog.

  den 24 oktober 2009 kl 18:16
 7. Roger säger:

  Peter:

  Du menar väl egentligen ”Själv gick jag ur när SvK skulle högtidlighålla minnet av förintelsen. Då fick jag väldigt nog.”

  den 25 oktober 2009 kl 23:06
 8. Hans Lundaahl säger:

  Om Jesus inte hade kommit, inte valt lidandets väg, vad hade vi då varit som mänsklighet?
  Tron på en Gud som kan frälsa vem som helst, ex
  Sauls omvändelse, inger fortsatt hopp och styrka.
  Vad vi behöver är folk som stiger fram och börjar bygga eller fortsätter troget verka. En av Gudsrikesliknelserna berättar om vetet och ogräset.
  Ge inte upp men tro aldrig att kyrkan kommer att var fri från problem. Kyrkan är givetvis större en ett trossamfund, men själva inställningen att bara lämna när det hettar till….Set är själva reträtten som jag funderar över och vad den står för? Gud älskade så världen att han gav allt…
  Mvh Hans Lundaahl, präst i Svenska kyrkan, Göteborg.

  den 5 december 2009 kl 15:31
 9. Pelle säger:

  Hans! Din eventuella poäng undflyr mig totalt. Hade du följt mig en längre tid hade du vetat att jag under lång tid varit förfärad över SvK:s utveckling. Beslutet om homovigslar var droppen som fick bägaren att rinna över. Så det där med att jag ”bara lämnar” när det hettar till saknar täckning. Och vadå ”troget verka”?! Måste det ske inom Svenska kyrkan? Vad har du för kyrkosyn egentligen? Du verkar ju inte mena att SvK är den enda sanna kyrkan med det låter ändå så på ditt sätt att skriva. Och jag vet självfallet att kyrkan aldrig någonsin kommer att vara fri från problem. Men i ärlighetens namn finns det väl gränser för vad du och jag borde tolerera från kyrkoledningen?!

  Varför är du kvar förresten? Kan du underordna dig din biskop? Om ej är det endast bekvämlighet som håller dig kvar. Om det är något som frustrerar mig är det alla präster som bara valsar med som om inget har hänt.

  Att Gud gav allt saknar helt relevans här. Gud ansar ju sitt folk. Han tar bort de döda löven. Svenska kyrkan är ett sådant löv, det saknas ju löften om att Gud ska hålla just denna kyrka vid liv. Den har lämnat Kristus och saknar därför framtid.

  den 6 december 2009 kl 12:10
 10. Jonas Nilsson säger:

  Profeternas undervisning har mer att säga.

  den 16 mars 2017 kl 11:10

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/comment-template.php(1478): require() #1 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/e/7/...') #3 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/e/7/...') #4 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/index.php(17): require('/customers/e/7/...') #5 {main} thrown in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89