Skip to main content.


den 20 oktober 2008


  Marcus Birro om kärlek och familj

Hur mycket av allt det du omger dig med dagligen äger något värde? Bloggen du läser? Programmen på tv? Din tid framför datorn? Eller dina relationer? Dina barn? Din flickvän? Hur mycket av allt det du anser dig vara tvungen att hinna med berikar ditt liv, stärker ditt hjärta, är en del av ande och tolerans, samhörighet, innerlighet och kärlek? …

Att leva ihop med en annan människa är den ultimata formen av antiegoism. Det måste finnas plats och tid för kärleken, för troheten, för drömmen om en familj som en urkraft. Vi är många som drömmer hårt om en familj. Vi är över en halv miljon ofrivilligt barnlösa i Sverige. Är våra drömmar om en familj ingenting värda i den politiskt korrekta adelns agenda? Jag tror tjurskalligt envist på kärleken och på äktenskapet. Jag vägrar ge efter för den nya tidens vulgära cynism.

Så skriver Marcus Birro i Expressen. Och det är ju helt lysande. Frågan jag ställer mig är: bloggar jag för mycket? Min fru tycker i alla fall att jag sitter för mycket framför datorn. Men nu har hon skaffat en laptop och blivit intresserad av den amerikanska valrörelsen. Så nu sitter vi framför varsin skärm och läser Dick Erixon och lyssnar på John McCain. Det är gemenskap det!

Ps. Marcus Birro kommer att medverka i SVT nu på lördag och prata aborter med Mats Selander och Hanne Kjöller.

Du kan kommentera, eller