Skip to main content.


den 14 juli 2007


  Att dagstinga med principerna för maktens skull

Vad händer nu, Göran Hägglund? Onekligen gungar marken under kristdemokraterna som redan i dag har väldigt låga opinionssiffror. Det finns en gräns för hur långt en partiledning kan dagtinga med politiken för maktens skull. Göran Hägglund är farligt nära den gränsen.

Lotta Gröning på Aftonbladet.

Ja, detta är vad som händer nu. Hägglund lägger en proposition om utländska kvinnors rätt till abort i Sverige med bland annat följande innehåll:

Abort utförs således inom ramen för hälso- och sjukvården och därmed är de allmänna reglerna om hälso- och sjukvård tillämpliga. Det innebär bl.a. att vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet.

Notera att abort nämns i samma stycke som ”respekt för alla människors lika värde”. Några sidor senare kallas kirurgisk abort för ”instrumentell utrymning av livmodern”. Inte ett ord om att abort släcker liv. Allt undertecknat Göran Hägglund. Makten både förblindar och förråar. Säg adjö till människovärdestanken. Säg adjö till kristdemokraterna.

Andra bloggar om: , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89