Skip to main content.


den 3 december 2017


  Tre sakrament rikare

Onsdagen den 22:a november togs jag upp i den katolska kyrkans gemenskap och mottog tre sakrament: bikten, konfirmationen och kommunionen. Så nu är jag, även utåt, katolik. Ni som följt mig vet att jag under lång tid har försvarat katolsk tro och sett upp till den katolska kyrkan för dess trohet till både Gud och Bibeln (medveten om att det kanske är mer rätt att säga att det är Gud som är trogen sin kyrka.)

Det är också den kyrka som stått upp i moraliska frågor medan övriga kyrkor fallit som dominobrickor. Så är katolska kyrkan den enda prolife-kyrkan och den kyrka som orubbligt står upp för det livslånga äktenskapet mellan man och kvinna. Bara för att ta några exempel.

Allt detta är tecken på något större, nämligen att den katolska kyrkans höga anspråk är sanna. Hon är den hon utger sig för att vara, nämligen den universella kyrkan, kyrkan med stort K, som vi alla är kallade att förena oss med. Och endast hon har alla de nådemedel som vi behöver för vandringen på den smala vägen.

Därför är hon nu även min kyrka. Efter många års väntan har jag fått frid i samvetet. Jag har valt den helige Thomas av Aquino att bli min himmelske förebedjare. Livet går nu vidare, nu med bättre förutsättningar än någonsin att till slut nå fram till den eviga glädjen.

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.3 kommentarer till “Tre sakrament rikare”

 1. LgS säger:

  Grattis och välkommen hem! Ja, det har väl bara varit en tidsfråga när du skulle ta steget.

  den 3 december 2017 kl 22:23
 2. Thomas Hermansson säger:

  Ifrågasätter inte din glädje över att konvertera, men att katolska kyrkan skulle vara ”den enda” kyrka som är pro-life eller som står upp för äktenskapet är ju inte sant.

  Dels finns ju den ortodoxa kyrkan, den orientaliska kyrkan och den nestorianska kyrkan – som ju alla är stockkonservativa när det gäller sådant där. Och för alla del, det finns ju även många protestantiska kyrkor som har samma linje.

  den 11 december 2017 kl 17:22
 3. Jörgen säger:

  Du skriver mycket bra Pelle, men det du skriver om katolska kyrkan som ”enda kyrka” är helt enkelt vilseledande.

  I övrigt föredrar många av oss att ha Jesus som himmelsk förebedjare. Det är både effektivt och baserat på biblisk grund.

  den 19 december 2017 kl 11:36

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89