- basun - https://basun.poluha.se -

Birger Thuresons besinningslösa hat mot Sarah Palin

Birger Thureson på Dagen gillar inte Sarah Palin. Igår skrev han ett besinningslöst och hatfyllt inlägg på Dagenbloggen [1] där han anklagade Sarah Palin för att indirekt ligga bakom de tragiska morden i Arizona. Med Thuresons ord:

I flera månader har Tea Partyrörelsens ledande profil, exguvernören Sarah Palin, haft en USA-karta på sin Facebook-sida. Där har ett antal demokratiska politikernamn markerats med hårkorset på ett kikarsikte, och Pahlins anhängare har uppmanats att ”ladda om” och sikta på dem…

En politisk retorik laddad med besinningslöst hat kan vara ett dödande vapen. Psykiskt obalanserade människor utan spärrar är som osäkrade gevär: krama avtryckaren och det smäller.

Min kommentar:

På sin Facebook-sida [2] har Sarah Palin en karta med tillhörande kommentar. På kartan är 20 distrikt markerade med kikarsikten. Palins ord: ”We’ll aim for these races and many others.” Kan någon missförstå?

Hur kan Thureson få dessa ord till att vara ”hatfylld retorik”?! Och göra Palin indirekt ansvarig för morden i Arizona?!

Trots att kartan med kommentar finns tillgänglig på Facebook väljer Thureson att citera SvD. Tydligen har inte Thureson själv besökt Sarah Palins sida. Borde inte det vara ett rimligt krav på en betald journalist att i första hand söka källan och inte gå på andrahandsuppgifter?

Och trots att Thureson själv inte har någon aning om sambandet mellan ”måltavlan” och morden hejdar det ändå honom inte från att anklaga Palin.

Om det är någon som är besinningslös här är det Thureson själv. Det blir extra tråkigt när Dagen, som en kristen dagstidning, inte förmår vara en alternativ röst i mediarapporteringen om händelserna i USA. Istället faller man in i den kör som älskar att hata de amerikanska kristna på högerkanten. Fy skäms!

Andra skriver om: Birger Thureson [3], Dagen [4], hat [5], Sarah Palin [6], Arizona [7], kristen höger [8]

5 kommentarer (Öppna | Stäng)

5 kommentarer Till "Birger Thuresons besinningslösa hat mot Sarah Palin"

#1 Kommentera Av HH På 11 januari 2011 @ 9:42

Här finns annan intressant information:
[9]

#2 Kommentera Av Annette Westöö På 11 januari 2011 @ 21:29

För att knyta an till HH:s länktips: Ann Coulter gör i sin senaste bok ”Guilty” en intressant genomgång av de senaste årens politiska mord. Samtliga presidentmord i USA har begåtts av folk på vänsterkanten, eller av personer utan politisk koppling alls – inget av någon på högerkanten. Det gäller även övriga politiska mord, där 90% begåtts av vänsterorienterade förövare.

#3 Kommentera Av Stefan På 12 januari 2011 @ 0:02

Tycker att Fredrik Segerfeldt sammanfattade ganska bra det som behöver sägas här:

[10]

Slutar aldrig att chockas över hur lågt vissa människor kan sjunka. Här inträffar alltså en tragedi och det dröjer inte mer än några minuter innan journalister som utger sig för att vara neutrala men som alldeles uppenbart drivs av förakt mot de amerikanska republikanerna försöker plocka billiga politiska poäng på det på minst sagt lösa grunder. Nu läser jag visserligen inte Dagen men det är ändå intressant att höra att även deras journalister hänger med på det tåget.

Tror att nästan alla stora svenska tidningarna har kört den här vinklingen om kopplingen till Tea-Party-rörelsen och hur hårt det politiska klimatet är i USA, men jag undrar om ens någon av dessa tidningar i samband med detta har påmint om Death of a president eller nämnt uppgiften om att han påstods vara vänsterextremist.

#4 Kommentera Av Johan Lindahl På 16 januari 2011 @ 18:05

Thureson projicerar sitt eget hat mot republikanerna och tea party-rörelsen på Palin.

#5 Kommentera Av Gunnar Johansson På 19 januari 2011 @ 0:18

@Johan:

Du har säkert rätt. Men samtidigt är Thuresons agerande ganska obegripligt i mina ögon. Under många år han ju haft en värdekonservativ framtoning på Dagen. Bland annat har han skrivit en hel del tänkvärda krönikor och ledare till försvar för det heterosexuella äktenskapet och de ofödda barnen.

Just därför är hans attacker mot Sarah Pahlin en total gåta för mig och många andra läsare. Har du eller någon annan läsare av den här bloggposten en rimlig förklaring till det här lappkastet?