- basun - https://basun.poluha.se -

Malström av USA-hat

Den 8/12 gör Dan Josefsson i Aftonbladet [1] följande halsbrytande jämförelse mellan det forna Sovjet och dagens USA:

1945 skickade sovjetstaten en vän av yttrandefrihet, Aleksandr Solzjenitsyn, till fångläger i Sibirien därför att denne bedrivit ”antisovjetisk propaganda”. De sovjetiska tjänstemännen kunde nog inte drömma om vilka medel en stat som USA 65 år senare skulle ha till sitt förfogande för att tysta obekväma röster. I ett förödande slag belägger USA Wikileaks med munkavle på Internet, samtidigt som man genom att ta organisationens pengar hindrar dess chefredaktör från att arbeta och leva ett fungerande liv oavsett var i världen han befinner sig.

I gårdagens SvD [2] reagerar Roland Poirier Martinsson välbehövligt:

Wikileaks boss har fått nobben av företag som av goda skäl inte vill ha honom kvar som kund. Att rättvisan söker honom beror på att han är misstänkt för våldtäkt. När publiceringen av de olagligt läckta dokumenten ska prövas i domstol – så lär det bli – kommer Assange att leva ett bekvämt liv under rättegången. Den kommer att ske inför öppna dörrar med överklagansrätt. Avståndet går inte att mäta till Sovjetunionens summariska nackskott, våldtäkter och tortyr i mörka fängelsehålor, på grund av statsfientligt versmått i poesin och andra brott.

Josefssons moraliska moras är det värsta exemplet på en pågående trend inom den antidemokratiska vänstern. Den får understöd av allsköns tanklösa figurer som hänger på Wikileakspartyt – fullt ös och skit i konsekvenserna.

Det är en förnedrande charad. Mahmoud Ahmadinejad, Hu Jintao och Kim Jong Il skrattar så tårarna rinner. De ser vad den föreställer.

Samt:

Med tanke på de motkrafter den amerikanska utrikespolitiken möter – Nordkorea, Iran, talibaner, al-Qaida, Kina, Kuba, Venezuela, Hamas, Hizbollah – ger Wikileaks senaste läcka en djupt förvrängd bild av var vårt förtroende bör placeras i den globala kampen för demokrati.

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Det är verkligen bedrövligt att se hur så många så lätt dras med i denna malström av USA-hat.

Andra skriver om: wikileaks [3], Dan Josefsson [4], Roland Poirier Martinsson [5], moraliskt moras [6], USA-hat [7]