Skip to main content.


den 30 juli 2010


  Pride-hetsen

Hur kan detta rimligen vara en nyhet för en rikstidning?

Alltså: en kyrkofullmäktigeledamot ifrågasätter om Pride-flaggan verkligen borde hänga på kyrkan. Än finns det inget beslut om att ta ner flaggan och något sådant vore verkligen en överraskning (=nyhet). Men att en person i kyrkans fullmäktige menar att kyrkan inte borde bli en reklampelare, det är tydligen viktigt att skriva om.

Anledningen är förstås att den som råkar knysta det minsta negativa om Pride ska hängas ut. Häromveckan blev det stor uppståndelse över att Göran Hägglund inte prioriterade att delta i partiledardiskussionen under Pride-veckan. Tänka sig att någon vågar att inte följa strömmen! Det är faktiskt en nyhet. Men frågorna borde ha handlat om Hägglunds mod och inte om partiets påstådda homofobi.

Andra skriver om: , , , , , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.5 kommentarer till “Pride-hetsen”

 1. john olsson säger:

  Göran Hägglund är tydligen enda partiledaren som vågar stå för vad han tror på. Dom andra bara mesar med, tyvärr.

  den 30 juli 2010 kl 21:08
 2. Kenneth Ohlsson säger:

  I Sverige kan vi bara ha EN enda PK åsikt per fråga. Det blir allt tydligare men vad gäller HBT så är det kanske tydligast av alla.

  den 30 juli 2010 kl 22:40
 3. HH säger:

  I artikeln uttalar sig domprostens assistent: ”Vi är en del i prideveckan, då fann kyrkoherden det naturligt att flagga.”

  Må så vara. Hissar församlingen alltså svenska flaggan i kyrktornet när man firar allmänna flaggdagar? Knappast. Vad kyrkoherden och assistenten än säger, är det inte naturligt att använda ett kyrktorn som flaggstång. Argumentet håller inte, för då hade man förstås hissat flaggan där flaggor hör hemma.

  Personligen tolkar jag ”flaggningen” som en ren och skär provokation mot oss som vill ta Jesu ord på allvar. Kyrkan uppmanar till synd. Det är vad jag ser i bilden. Djupt tragiskt, och ett visuellt tecken på hur lågt Svenska kyrkan har sjunkit. Man skäms över att vara medlem i ett sådant samfund.

  Be för oss små spillror av bibeltrogna kristna som ännu finns kvar i luftfickor på det sjunkande skeppet. Vi har blivit bryskt bortkörda och utelåsta från kommandobryggan, men nere i maskinrummet gör vi fortfarande vad vi kan för att hindra förlisningen. Livbåtarna får vänta ännu ett tag.

  Med nuvarande slagsida tror jag dock inte att vi klarar det med mindre än ett gudomligt ingripande. Be för oss, vänner.

  den 31 juli 2010 kl 1:33
 4. Dan säger:

  Så länge jag lever kommer jag att kämpa för rätten till avvikande åsikt. Ingen Änglagård idag i Sverige för dem som har konservativa åsikter. Vi stoppas i karriären och förlorar våra uppdrag. Vart tog demokratin vägen?
  Och – obekväma åsikter, alltså icke politiskt korrekta släpps inte längre fram i media. Gamla Sovjetandan har i nya kläder intagit landet!

  den 31 juli 2010 kl 9:14
 5. Anders Gunnarsson säger:

  HH

  Vi ber och arbetar för att ni ska komma upp på klippan; den fasta. Kyrie eleison!

  Domkyrkornas kors borde bytas mot vindflöjlar; det ger symbolspråket en djupare symbolik.

  den 2 augusti 2010 kl 21:50

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/comment-template.php(1478): require() #1 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/e/7/...') #3 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/e/7/...') #4 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/index.php(17): require('/customers/e/7/...') #5 {main} thrown in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89