- basun - https://basun.poluha.se -

Sixhirb

En kollega skickade mig idag en Spotify-länk till en låt han gillade. Det var artisten Pink (eller P!nk! som tydligen är hennes korrekta artistnamn) som sjöng en låt om och till USA:s förre president [1], George Bush. Jag lyssnade och blev illa berörd. Här är några rader:

What kind of father would take his own daughter’s rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?

Det verkar alltså handla om rätten för homosexuella att gifta sig med varandra. Detta var ju något som George Bush hade invändningar emot och han stödde försöket att bevara det traditionella äktenskapet genom en förändring av konstitutionen. Men detta har ju inget med hat mot homosexuella att göra utan handlar om äktenskapssyn. Nej, hatet kommer snarare från personer som Pink och andra på vänsterkanten. Det hat de talar om är enbart en projicering av deras eget hat mot konservativa, kristna, vita män. Och Sarah Palin. Och den svarte domaren Clarence Thomas. Men inte mot den kristne demokratiske presidenten Jimmy Carter. Kvarstår gör hatet mot konservativa oavsett hudfärg, kön eller religion.

Radioprataren Dennis Prager använder förkortningen ”sixhirb” för att komma ihåg de vanligaste anklagelserna mot folk på högerkanten. Bokstäverna står för Sexist, Intolerant, Xenophobic, Homophobic, Islamophobic, Racist och Bigot. Och jag känner igen mig i detta. Som abortmotståndare får jag ofta höra att abortmotstånd grundar sig på kvinnohat istället för på kärlek till det ofödda barnet. Som förespråkare för sänkta skatter får jag höra att skattesänkare bara bryr sig om sin egen plånbok och struntar i dem som far illa på gatorna. Vi är hårdhjärtade egoister, alltså. Kritiken mot människor som sympatiserar med högeridéer är så ofta personlig och så sällan saklig. Vi är onda och vad vi säger behöver därför ingen lyssna på. Det har tyvärr varit en framgångsrik strategi både i Sverige och i USA.

Andra skriver om: hat [2], George Bush [3], konservativa [4], vänstern [5], högern [6], homofober [7], xenofober [8], islamofober [9]