- basun - https://basun.poluha.se -

Varför folk borde gifta sig

Varför gifter folk sig? Ja, det finns förstås massor av skäl. Klassiska anledningar har att göra med fina saker som kärlek och familj. Men efter ett samtal med en nygift god vän igår kände jag att det är dags att ta bladet från munnen och säga som det är: det finns ett väldigt krasst och gott skäl till att gifta sig som få vågar tala om och det är att man som gift får ett mer, ska vi säga, avspänt förhållande till sex. Först som gift kan man sluta att ideligen tänka på sex och börja ägna tankarna åt viktiga saker.

Nu är det ju inte därför folk gifter sig, snarare går tankarna antagligen åt andra hållet. Som gift ska man äntligen få ha sex med sin käresta. Och kan något vara mer underbart? Kanske går tankarna i riktningen att man dag som natt, timme ut och timme in ska ägna sig åt kärlekens njutningar. Så var det för mig. Men inte blev det så… För sanningen är väl att sex är bäst när vi ser fram mot det? Eller som någon har sagt angående uppsatsmetodik(!):

Methodology, like sex, is better anticipated than experienced.

Detta är den stora hemligheten som endast gifta (och sambosar) känner till. Det låter lite bistert och det är det kanske också.

Andra bloggar om: sex [1], äktenskap [2]