- basun - https://basun.poluha.se -

Upplys ditt samvete

Här är en inspirerande film som visades inför det amerikanska presidentvalet. Filmen riktar sig till katoliker men har ett budskap till alla kristna. Den handlar om vikten av att begrunda vilka värden som står på spel och vilka frågor som egentligen är viktigast. Och sedan bråka lite med samvetet om det inte reagerar. Till slut är det samvetet som styr på vem man röstar men då gäller det förstås att det är ordentligt upplyst.

Skulle inte kristna i Sverige kunna göra liknande filmer till det svenska valet 2010?

2 kommentarer (Öppna | Stäng)

2 kommentarer Till "Upplys ditt samvete"

#1 Kommentera Av Lage Eckeskog På 06 februari 2009 @ 9:23

Det skulle kunna bli intresanta reklamfilmer det…

”Rosta pa Ateisten Reinfeldt!, han bryr sig inte om din religion!”

Eller

”Rosta pa Mona Muslim, hon far dig att konvertera!”

Eller

”Rosta pa Kd, vi betalar for utlandska kvinnors aborter i Sverige!”

En reklamfilm av de som av i stort sett hela Sverige ses som morkerman, katoliker och frikyrkliga, vore underbart for politikerna, nagot att angripa och komikerna far nagot att hana… Religion har lika mycket att gora i dagens Sverige som anglok, dvs mycket lite. Det basta vore att lata det vara sa.

#2 Kommentera Av Pelle På 06 februari 2009 @ 21:02

Jag skulle kunna tänka mig en film som handlar om människovärdet med bilder från fosterstadiet till ålderdomen. Och texter som handlar om att det är samma människa hela tiden, att människovärdet inte hänger på ålder.

Likaså en film om familjens betydelse för individ och samhälle.

Frågan är om det finns något parti som rakryggat står upp både för människovärde och familj idag. Att rösta enligt sitt samvete (”Vote your conscience”) blir annars lite svårt.