Skip to main content.


den 9 december 2008


  ”Jag är för stor för att underordna mig”

Johannes Amritzer öppnar sitt hjärta och då avslöjas det vi alla redan visste, nämligen att han är för stor för att underordna sig.

Nu vill han öppna eget, att bli pappa (svenska för påve) till ett eget församlingsbygge. Till Världen idag säger han: ”Jag längtar efter en egen lägenhet, så att jag kan placera soffan där jag själv vill att den ska stå.”

Så talar en ung man med massor av egna ambitioner. Till hans fördel talar hans ärlighet. Han säger inte: ”Gud vill si och så” utan ”jag vill”. Det är bra. Men det är förstås bara början. Ärligheten bör leda till rannsakan och omvändelse. För det är ju Gud som bygger sin församling och kallar människor som sin medhjälpare. Så vad Amritzer vill är mindre viktigt i sammanhanget.

Det är dags att göra upp med egot, Amritzer.

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.4 kommentarer till “”Jag är för stor för att underordna mig””

 1. Mynona säger:

  Det är oklart i artikeln om Amritzer verkligen säger att han är för stor för församlingen. Ingenstans säger han “Jag är för stor för att underordna mig”. Däremot är det en omskrivning av vad någon annan säger att Amritzer ska ha sagt – och som blir en underrubrik. Pinsam vinkling.

  Köper inte heller att rubriken “Jag är för stor för att underordna mig” skulle fånga andemeningen i annat han säger i artikeln.

  den 10 december 2008 kl 15:23
 2. Pelle Poluha säger:

  Jag adderar och spetsar. Jag tror inte jag landar helt fel. Helt klart finns det alldeles för mycket ”jag” hos Amritzer.

  den 10 december 2008 kl 22:05
 3. Gabriel säger:

  Tycker det är sorgligt på ett sätt. Jag har en del personlig erfarenhet av den församlingen och vet en del misstag (som jag ser det) som Amritzer gjort.

  Vare sig han sagt det rakt ut eller inte så är det antagligen det han menar. Tyvärr.

  den 10 december 2008 kl 22:11
 4. Bengts Blogg säger:

  Svartvita kristna republikaner….

  Pelle Poluha, flitig småländsk bloggare och författare till en magisteruppsats om det…

  den 2 januari 2009 kl 16:21

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>