- basun - https://basun.poluha.se -

Introducerande föreläsning om apologetik

I fredags föreläste jag om gudsbevis och relationen mellan tro och vetande. Det var riktigt roligt. De som lyssnade var i de övre tonåren och sugna på att höra mer om den kristna trons rationella sidor. En av ledarna sade efteråt att hela församlingen borde ha hört föreläsningen. Och jag tror verkligen att det är så att kristenheten i stort borde fördjupa sina kunskaper på detta område. Dels därför att kunskap om objektiva skäl till Guds existens verkar stabiliserande i kristenlivet och att vi ju bör älska Gud även med våra förnuft. Och dels för att icke-kristna suktar efter sanning och därmed behöver presenteras goda skäl för att tro.

Här är föreläsningen:

[SWF]/uploads/2008/10/apologetik.swf, 534, 400[/SWF]

Bläddra genom att klicka.

Andra bloggar om: apologetik [1], gudsbevis [2], kristenheten [3], tro och vetande [4]

2 kommentarer (Öppna | Stäng)

2 kommentarer Till "Introducerande föreläsning om apologetik"

#1 Kommentera Av Johan Stenberg På 21 oktober 2008 @ 22:04

Mycket bra att du engagerar dig, och mycket bra presentation!

Jag brukar dock haka upp mig på en punkt i det teleologiska gudsbeviset. Jag tycker inte att man med säkerhet kan säga att oddsen för liv i universum är låga. Det vet vi egentligen nästan ingenting om.

Man kan förstås göra det enkelt för sig och säga att oddsen för biologiskt liv, så som vi känner det, är låga. Men det är inte riktigt samma sak som att oddsen för vilken typ av liv som helst är lågt. Dessutom är det väldigt få personer som begriper sig på och kan granska dessa odds-uträkningar ens för vår typ av liv. Det gäller att man litar på dem.

#2 Kommentera Av Jacob Astudillo På 22 oktober 2008 @ 18:16

Hej Pelle, du är härmed utmanad, kolla länken.

[5]