Skip to main content.


den 14 september 2008


  Dagen refuserar replik från MRO

I Dagens reportage om demonstrationen utanför pingstkyrkan i Jönköping, beskyller pastor Pelle Hörnmark Människorätt för ofödda (MRO) för telefonterror och förföljelse av enskilda. Dagens opinionsredaktör Thomas Österberg instämmer i kritiken och skriver att MRO har utövat häxjakt på enskilda. Samt att man gjort det ”med delvis felaktigt faktaunderlag”. Och dagenbloggaren Emanuel Karlsten fantiserar friskt om hur demonstationen påverkat barnen som passerade.

Man skulle kunna tycka att MRO förtjänat lite utrymme att förklara sig. Men så tänker inte Dagen. Intressant nog får vi se lite av en brevväxling mellan MRO:s Mats Selander och dagenredaktionen på MRO:s hemsida. Vi finner att Dagen tycker att MRO fått komma till tals tillräckligt i den ursprungliga nyhetsartikeln. Men där bemöts Pelle Hörnmarks anklagelser endast marginellt. Det intryck läsarna får måste därför vara att MRO agerat oschysst, både mot enskilda och mot församlingen. Det är tråkigt att MRO inte får en chans att svara på denna kritik.

Även Bengt Malmgren har synpunkter på Dagens märkliga hantering av händelsen:

Jag kan inte låta bli att jämföra att man blåste upp en liten blogg-ordväxling mellan Stefan Swärd och Sten-Gunnar Hedin till stora rubriker, ”storbråk” hette det om något som verkligen var storm i ett vattneglas, medan man inte skriver ett ord om den konflikt som faktiskt föreligger mellan Mats Selander och Pelle Hörnmark, vilken har mycket större signifikans för kristenheten i Sverige. Man fokuserar helt på Selanders metoder som man kritiserar och låter honom inte komma till tals med de faktiska synpunkter han har. Rent pinsamt blir det när Dagen några dagar efter demonstrationen i Jönköping har en artikel om pingstpastorer som har synpunkter på valprocessen för ny föreståndare till FFS där Pelle Hörnmark är valberedningens förslag. Inte med ett ord nämndes i artikeln söndagens demonstration utanför hans kyrka och de utstående frågor som Mats Selander ställt och som Hörnmark inte ville svara på.

Intresserade finner MRO:s replik på hemsidan.

Andra bloggar om: , , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89