Skip to main content.


den 31 augusti 2008


  Frikyrkoledare med humor

Så skriver Stefan Swärd, ordförande i Evangeliska frikyrkan, på sin ganska nya blogg:

För att lyfta blicken från amerikanska presidentval till universums huvudfrågor, jag har gått och blivit jätteförkyld, en vecka innan jag ska springa Stockholm halvmarathon. Jag är en karismatisk kristen som tror att Gud gör under och att man ska be för de sjuka. Men kan man be till Gud om att bli frisk så att man ska kunna springa ett Marathonlopp? Har inte Gud viktigare saker för sig än att bota krassliga Marathonlöpare? Jag vet inte. Någon djupsinnig pentekostal teolog som läser denna blogg kan kanske hjälpa till med vägledning.

Jag gillar Stefan (om än inte allt han står för). Han verkar så väldigt enkel, prestigelös, avslappnad och med en stor dos humor. Och Jesuscentrerad. Inte illa för en samfundsledare.

Nu är jag varken pentekostal eller vidare djupsinnig så helt rätt person är jag inte att försöka svara på hans fråga. Men skam den som ger sig. Så… Självklart kan man be till Gud om att bli av med en förkylning för att kunna springa ett marathonlopp. Man kan be till Gud om allt. Lika självklart har Gud viktigare saker för sig men grejen med Gud är att hans resurser är väldigt stora. Han kan svara på de futtigaste av böner. Själv skulle jag lägga till ett ”men ske din vilja, Gud” efter en sådan bön. Däremot har jag inga tankar alls om när Gud egentligen svarar på böner. Alltid säger vissa och menar då, lite krystat, att bönesvaret är hans närvaro (eller något sådant). Oerhört sällan är min egen erfarenhet. Dystert men sant.

Andra bloggar om: , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/e/7/...') #3 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/e/7/...') #4 /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/index.php(17): require('/customers/e/7/...') #5 {main} thrown in /customers/e/7/f/poluha.se/httpd.www/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89