Skip to main content.


den 27 maj 2007


  Verklig tortyr

Någon som minns toiletgate? Fångvaktare på Guantanamo anklagades för att ha spolat ner sidor ur Koranen i toaletten i syfte att förödmjuka fromma muslimer. Ryktet, som visade sig vara ogrundat, spred sig som en löpeld runt jorden med hjälp av stora rubriker i massmedia.

Nyligen slog amerikansk militär till mot ett Al Qaida-fäste i Bagdad där man påträffade de mest grymma tortyrredskap med tillhörande instruktioner. Bilderna har nyligen släppts och finns tillgängliga för alla att se. Och för tidningar och TV att rapportera.

Tortyr á la Al Qaida

Men det är tyst. För det är ju inte USA som är boven denna gång. Som Don Surber skriver: ”We are hearing those awful ’Sounds of Silence’ that Simon and Garfunkel warned us about.”

(Länktips: OpinionJournal)

Du kan kommentera, eller