Skip to main content.


den 27 maj 2007


  Verklig tortyr

Någon som minns toiletgate? Fångvaktare på Guantanamo anklagades för att ha spolat ner sidor ur Koranen i toaletten i syfte att förödmjuka fromma muslimer. Ryktet, som visade sig vara ogrundat, spred sig som en löpeld runt jorden med hjälp av stora rubriker i massmedia.

Nyligen slog amerikansk militär till mot ett Al Qaida-fäste i Bagdad där man påträffade de mest grymma tortyrredskap med tillhörande instruktioner. Bilderna har nyligen släppts och finns tillgängliga för alla att se. Och för tidningar och TV att rapportera.

Tortyr á la Al Qaida

Men det är tyst. För det är ju inte USA som är boven denna gång. Som Don Surber skriver: ”We are hearing those awful ’Sounds of Silence’ that Simon and Garfunkel warned us about.”

(Länktips: OpinionJournal)

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89