- basun - http://basun.poluha.se -

Sverige = Sparta 2.0

Roland Poirier Martinsson raljerar i fredagens Världen idag [1] över vår skola och debatten om adventsfirande i kyrkan. ”Vår svenska skola är konfessionell,” skriver Martinsson och räknar upp tre exempel. I frågan om människan är under- eller överordnad naturen tar skolan ställning för det förra. När det gäller sexualundervisningen utgår skolan från devisen ”ju mer desto bättre, bara kondomen är på” (här är det jag som raljerar). Och i familjen ska mannen göra samma saker som kvinnan. Detta kallas jämställdhet. Samtidigt får inte en präst läsa en välsignelse över barnen utan att bryta mot kravet på icke-konfessionalitet. Vi lever i ett paradoxernas land.

Martinsson frågar retoriskt ”Kan jag vägra skicka mina barn till den skolan?” Nej, det kan vi förstås inte. Vi har skolplikt i Sverige vilket innebär att vi måste placera våra barn i en skola med en statligt kontrollerad läroplan. Mycket har blivit bättre med friskolorna men även dessa granskas av skolinspektionen som kontrollerar om skolorna gör det som staten vill.

Samtidigt går stora delar av skatten till att finansiera skolorna. Det innebär alltså att vi har en ordning i Sverige där staten lägger beslag på stora delar av våra inkomster, tar våra barn ifrån oss och sätter dem i en skola som lär ut att sopsortering är höjden av godhet, där de enda relevanta frågorna om sexualiteten är ”gör det ont?” och ”kan du få någon könssjukdom?” och som lär ut att det näst mest viktiga hemma (efter sopsortering) är att mamma och pappa delar på dammsugningen.

Och för allt detta ska jag applådera det svenska systemet och tycka att Sverige nog är, när man tänker efter, himmelriket på jorden? Nej, för egen del tycker jag att systemet är djupt orättfärdigt. Det liknar det grekiska Sparta där barnen togs från föräldrarna och från tidig ålder drillades i krigföring. De klena bebisarna kastades helt sonika utför ett stup (se, även där en likhet med Sverige).

Allt detta pågår utan några större protester. Det är ett mått på den passivisering och hjärntvätt som vi blivit utsatta för.

Läs även vad andra skriver om svenska skolan [2], konfessionell [3], hjärntvätt [4], sparta [5].

1 kommentar (Öppna | Stäng)

1 kommentar Till "Sverige = Sparta 2.0"

#1 Kommentera Av Jan Svennson På 05 december 2012 @ 15:32

Den generation som är mest ateistisk är den som hade kristendom i skolan samt adventsfirande…..

Är det inte en märklig slump?

Bibelundervisningen var det tråkigaste tyckte alka i min klass, men tråkigast tyckte vår ateistiska lärare som pratade om den som sagoboken.

Är det bra att sekulära lärare monotomt lär ut om kristen tro? Blir inte eleverna vaccinerade emot den då?