Skip to main content.


den 1 september 2010


  ”Kom ihåg korstågen!”

Kombinera Twitter med den sekulära mediavänsterns djupsinne och du får ytligheternas ytlighet. Eller, med ABC-ankaret Chris Cuomos kvittrande:

To all my christian brothers and sisters, especially catholics – before u condemn muslims for violence, remember the crusades….study them

Förnuftet är verkligen förlorat hos dessa människor. Men visst, låt oss för all del studera korstågen. Det är dags att en gång för alla ta ifrån kyrkans kritiker ett av deras främsta trumfkort.

Andra skriver om: , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.6 kommentarer till “”Kom ihåg korstågen!””

 1. Martin säger:

  Menar du att du har någon studie om korstågen här eller att du kommer att lägga upp en sådan? Utan någon motivering så framstår inlägget som underligt. Var korstågen bra? Är de missförstådda? Eller vad då?

  Jag erinrar mig att ha läst litet om bakgrund och så till korstågen, så jag har en liten aning om vad det är du avser (även om jag inte är säker). Men det har inte alla. För dem verkar ditt inlägg obegripligt.

  Det skulle vara kul med en liten utveckling av resonemanget.

  den 2 september 2010 kl 14:12
 2. pelle säger:

  Jag hoppas återkomma i ämnet korstågen. Just nu läser jag boken ”God’s Battalions – The case for the Crusades” som ger en hel del nya perspektiv. Men mitt inlägg handlar ju inte främst om korstågen utan om nyhetsankarets huvudlösa påstående att kristna inte kan fördöma islamistiskt våld pga något som hände för 1000 år sedan, hur man än ser på korstågen.

  den 2 september 2010 kl 20:32
 3. Johan säger:

  Länk vidare härifrån till en längre artikel som sätter perspektiv på det hela:

  https://kaffepaus.wordpress.com/2010/08/29/korstag-och-jihad-ar-inte-samma-sak/

  den 3 september 2010 kl 20:56
 4. Martin säger:

  Jag erinrar mig att jag har läst en bok av militärhistorikern John Keegan där han, bland mycket annat hävdar att idén om det heliga kriget var något som Kristendomen lånade från Islam. Jag vill inte ge mig in så mycket i en debatt, men bara konstatera att Muhammed startade Jihad nästan 500 år innan det första korståget och innan dess så kan jag inte minnas att det förekommit några ”heliga krig”.

  den 4 september 2010 kl 10:20
 5. Martin säger:

  I Johans länk så finns det en annan länk med hela artikeln.

  http://the-american-catholic.com/2010/08/26/enough-is-enough-the-crusades-the-jihad-are-not-equivalents/

  Jag kan tillägga att jag inte alls stöder mycket av det som skedde under korstågen, fast som denna artikel säger så verkar själva idén rättfärdig (även om den nu inte utfördes på ett rättfärdigt sätt, vilket jag fördömer).

  den 4 september 2010 kl 10:40
 6. Anders Gunnarsson säger:

  Korståg…
  Visst fanns det snedsteg och inte så få under denna era, men…

  http://avemarisstella.blogspot.com/2010/08/missbrukens-millenium-del-ii-korstag.html

  Kyrkans historia är intressant. 🙂

  den 9 september 2010 kl 6:56

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>