Skip to main content.


den 12 mars 2010


  Vem förvränger egentligen islam?

S-kvinnan Nalin Pekgul är bekymrad över att muslimer återigen förknippas med terrorism. I en Brännpunktsartikel från igår skriver hon:

Jag blir bekymrad över sammanblandningen av terrorister och muslimer i allmänhet.
    Muslimska extremister tolkar islam på samma sätt som andra extremister i andra tider och på andra platser förvrängt andra ideologier och trosföreställningar. I detta har de stora likheter med till exempel Baader-Meinhof-ligan i 70-talets Tyskland. Skillnaden är att Baader-Meinhof aldrig sammanblandades med tyskar i allmänhet eller ens med tyskar med vänstersympatier.

Självklart är islamistiska terrorister och muslimer två distinkta grupper som inte ska sammanblandas. Men jämförelsen med Baader-Meinhof och andra västeuropeiska terrorgrupper är missvisande av flera anledningar. För det första var det endast en mindre grupp människor som var engagerade i terrorvågen i Europa på 70-talet. Islamismen, däremot, är en större rörelse som har gjort ett rejält avtryck bland muslimer.

För det andra är det så att även om endast en liten minoritet av muslimerna är konkret engagerade i rörelser som Hamas, Hizbollah och al-Qaida har dessa i många fall ett stort allmänt stöd. Usama bin Ladin är en hjälte för många. Efter terrorattacken mot World Trade Center dansade palestinier på gatorna på Västbanken.

För det tredje väntar vi alla på att muslimer i allmänhet ska ta avstånd från sina ”förvirrade” bröder. Var är demonstrationerna mot de islamistiska illdåden? Varför engagerar Muhammedteckningar men inte bin Ladin som i namn av sin gud ligger bakom dödandet av tusentals oskyldiga?

Slutligen måste man också fråga sig vilka som egentligen förvränger islam. Är det extremisterna, som Pekgul hävdar? Eller är det de sekulariserade och moderna muslimer som lever i väst?

Andra skriver om: , , , ,

Du kan kommentera, eller pinga från din egen sajt.7 kommentarer till “Vem förvränger egentligen islam?”

 1. Ulrik Fagerholm säger:

  Den ”raka ormen” i öster som direkt står i opposition Mot Jesus Kristus och Herren Sebaot kan vi lätt identifiera!!!+
  Den ”krokiga ormen” i västra hemisfären får sådana som inte inser att ”Guds rike inte är av denna världen” att tillbe och tjäna sådana krafter som bygger upp Antkristus Imperium(ett fjärde rike).!!!+
  Jag är lessen över hur kärlekslösa och blinda vi är i väst fast vi kallar oss kristna. Vapenmakt behövs men om man skulle ha satsat de ”kristnas” krafter litet fiffigare och kraftigare rent missionsmässigt så hade det varit bra.
  Inse nu käre Pelle P och andra högerkristna vad aposteln Johannes skriver: ”Hela världen är i den ondes våld.” Vi har redan tagit avstånd från fallna kyrkosamfund så nu upp på barrikaderna mot det fallna världssamfundet med krokig orm i väst och rak orm i öst. Gud sköter nog om de sina att de inte behöver tillbe vilddjur in spe. Amen mvh Ulrik Fagerholm

  den 13 mars 2010 kl 17:41
 2. pelle säger:

  Jag förstår inte alls vad du menar, Ulrik. Återkom med förtydligande!

  den 13 mars 2010 kl 22:03
 3. Ulrik Fagerholm säger:

  Jag tror mig förstå ditt språk men du låtsas inte förstå mitt språk som bygger på bibeltestamentlig symbolik.Jag har med behållning följt med din blogg och vill med mina ord få någon som helst att förstå att det här moderna käbblet och sysselsättningar fört oss bort från Biblisk tro och Kristi efterföljelse. Med krokig orm menar jag Antikristlig teologi och västerlandets sinnelag eller politik som du ju väl har risat själv. Iden bakom skrivandet är daglig omvändelse, ånger, tro och efterföljande av Jesus och då är inte muslimska världen mera ond värld än USA och Sovjet med flera. mvh ulrik f

  den 13 mars 2010 kl 22:57
 4. Ulrik Fagerholm säger:

  Jag är väl själv lite krokig i outputen.Vi försöker en gång till:” Vår ”Stjärna” ska inte vara i öst och inte i väst för Skriften(Ordet) och Jesunamnskorset frälser bäst! Ej till höger ,ej till vänster utan rakt till korset fram skall vår bön.” Med ordet ”högerkristen” menar jag sådana som glömmer den andra synden som Sodom hade; nämligen att ”trots att dig var beskärd välfärd och rikligt bröd såg du inte till den fattiges rätt utan du högmodades OCH begick styggelse ((och otukt))) därför lät jag dig förgås i eld. mvh Ulrik Fagerholm

  den 14 mars 2010 kl 2:37
 5. pelle säger:

  Du är förvirrad. Och du läser mig illa, Ulrik. Den grundtanke som ligger bakom mina inlägg om en avvecklingen av välfärdsstaten uttrycktes väldigt bra av Elise Claeson för någon vecka sedan: ”Offentlig socialvård är inte uttryck för människornas önskan att bära sitt medansvar utan för deras önskan att befria sig från det”.

  den 14 mars 2010 kl 23:19
 6. Ulrik Fagerholm säger:

  Ja, jag medger att jag personligen verkar lite förvirrad eftersom jag ensam människa med några få personligt bibeltolkande ord försökte ”greppa” hela det vilddjur som ”steg upp ur jorden och hade två horn lika ett lamms” (den oskyldiga kvinnan och den oskyldiga bögen) och förvisa det till eldsjön förrän tid var. Men eftersom (skrockar glatt) du kallade mig förvirrad så frågar jag ännu så länge en relativ frihet råder för oss och staten (utkomsten) som också bjuds på av Herren vilkens Jorden är och allt vad därpå är. Tycker du det är fel att pressa lite skattören för de svagas del när fordom inte ens kyrkan i Norden hade ören att hjälpa. Jag har hört nulevande berätta att de inte ens fick skor i sin barndom. Poeten frågade av dem som missat målet: Tycker du att graven är för djup??? och Jag frågar Tycker Högern att skatten är för Hög. I övrigt håller jag mig till biblisk undergivenhet för Gudlig ordning. och ännu en gång. Tack för vad du skrivit genom åren.Jag trodde vi var samma Andes barn. mvh Ulrik Fagerholm

  den 21 mars 2010 kl 22:36
 7. Ulrik Fagerholm säger:

  Sorry, det var lite väl idealistiskt att jämföra muslimska förtrycket med den personliga frihet som kristna har i USA, Ryssland o demokratierna. Förlåt mig kunskap ökar smärta o det finns ännu mycket sann upplysning i sanningsanda som jag tagit till mig sedan jag panikkflydde från finska evangelisklutherska kyrkan och deras heresier. Dock finns hos henne (kyrkan) ännu mycket gott u

  den 14 maj 2012 kl 20:12

Kommentera detta inlägg

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php:89 Stack trace: #0 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/single.php(41): comments_template() #2 /var/www/poluha.se/basun/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/poluha...') #3 /var/www/poluha.se/basun/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/poluha...') #4 /var/www/poluha.se/basun/index.php(17): require('/var/www/poluha...') #5 {main} thrown in /var/www/poluha.se/basun/wp-content/themes/gila/comments.php on line 89